dimarts, 29 d’agost del 2017

Meditar o No Meditar... (1)

Si preguntes a gent que medita amb certa freqüència, et respondran que sí, que és molt recomanable.
Si preguntes a gent que mai ho ha fet, et respondran que no fa cap falta meditar.

Però és molt recomanable fer com a mínim la meditació bàsica de 1 minut. Només amb 1 minut ja es poden apreciar canvis significatius en l'estat d'ànim. Després de practicar varies vegades comprovaràs si necessites fer-ho amb més o menys freqüència.

Quantes més vegades ho hagis practicat, més fàcil et resultarà fer "el minut portàtil"... i reduir el minut a un instant (apenes 2 o 3 segons) quan necessitis passar ràpidament a l'estat de calma en qualsevol situació, i davant de qualsevol persona.

Per aprendre a millorar el teu estat anímic, i iniciar-te en les tècniques d'auto-control mental, mira't i practica aquest vídeo de Martin Boroson:



COM FER UNA MEDITACIÓ EN UN INSTANT:



Si necessites una APP per cronometrar 1 minut, prova aquesta: OMM
Si necessites una APP per cronometrar configurant temps, prova aquesta: TRASCEND
Si necessites una APP per cronometrar configurant temps i tipus d'alarma: SandTimer

L'autor del vídeo, també ha escrit un llibre molt recomanable:
Respira: Relax para personas ajetreadas.
Ressenya:
Moltes persones voldrien trobar el temps necessari per practicar la meditació, però tenen la sensació que el remolí de la vida diària no els deixa ni un minut lliure. No obstant això, un instant pot ser suficient per trobar la calma: aquest temps mort que es perd en un embús, fent cua o esperant al metge. Respira ens convida a pensar el temps de manera diferent, a adonar-se que n'hi ha prou un moment per canviar el curs de la vida, per tenir una idea meravellosa o per trobar la pau interior. Martin Boroson, format en psicologia transpersonal amb el doctor Stanislav Grov, presenta en aquesta petita joia de la literatura espiritual el primer pla d'exercicis per aprendre a meditar en qualsevol part. Un minut de pràctica diària serà suficient per experimentar una profunda calma, una sensació de presència absoluta i una intensa pau estiguem on estiguem, sense interrompre les ocupacions diàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada